Derfor bør du bruge bruge et træningsbælte eller et lever belt!

Derfor bør du bruge bruge et træningsbælte eller et lever belt!

Derfor bør du bruge bruge et træningsbælte eller et lever belt!

Nu har du sikkert tænkt på at investere i et træningsbælte eller et lever belt, men du er usikker på, om det er det værd, ikke? Du har sikkert endda undersøgt, hvilket træningsbælte du skal købe.

Nå, den gode nyhed er, at du er kommet til det rigtige sted. Vi giver dig alt, hvad du behøver at vide, så du kan træffe en sikker og informeret beslutning.

Før vi kommer ind på de tekniske ting som "skal du bruge et træningsbælte" og "hvilken type vægtløftning er bedst", så lad os definere, hvad et bælte gør og ikke gør.


Et træningsbælte eller et lever belt anvendes for at give yderligere stabilitet til din lænd ved skabe et skabe et intra-abdominalt tryk.

Din stabilitet har meget at gøre med din vejrtrækning (mere om det senere). Et træningsbælte betyder ikke, at du automatisk løfter tungere, især hvis din vejrtrækningsteknik er slået fra.

Hvorfor bruge et træningsbælte?

Et af de største spørgsmål om træningsbælter er, "hvorfor bruge et?"

Forenklet sagt kan brug af et træningsbælte hjælpe med at holde din ryg og core stabil, samtidig med at den korrekte løfteteknik og vejrtrækning opretholdes.

Der er en anden stor komponent til at bruge et træningsbælte, som er den åndedrætsdel, vi nævnte ovenfor.

For at et træningsbælte skal være fuldt effektivt, skal korrekt vejrtrækning være en topprioritet. Meget af det har at gøre med din torso eller core muskler. Når du træder ind under en bar, så tænk på behovet for at have et stift og robust støttesystem.

 

Det gør din krop naturligvis, når du skubber noget tungt som en stor indkøbskurv gennem Føtex's parkeringsplads.

For at få en stabil core og maksimal power output, begynder det hele med et stort åndedrag. Hold derefter vejret i forbindelse med at stramme din kerne. Dette vil skabe det indre tryk over bæltet, som er nødvendigt for at understøtte den vægt, du er ved at løfte. Hovedmålet her er at undgå at skabe en belastning på din ryg.

At anvende  et vægtløfterbælte giver et signal/feedback til din torso om at stramme dine muskler og core (giver stabilitet), så du kan løfte tungere byrder.

Træningsbælte - lever belt

Shop træningsbælter her

Hvordan bruger man et træningsbælte?

Nu hvor du kender til formålet med et træningsbælte, så bør du også kende den rigtige måde at bære det på.

Du vil blive overrasket over, hvor ofte et træningsbælte bliver brugt forkert, hvilket fuldstændig modarbejder dets formål.

Du vil vide, at du har et træningsbælte ordentligt på, hvis du trækker vejret ind i bæltet, det vil sige, udvider din mave/kerne ind i bæltet og derefter spænder op imod det.

For at teste, om du gør dette rigtigt, skal du tage en stor indånding og fokusere vejrtrækningen ind i din core i stedet for brystet.

Næste gang du bruger et bælte til din squat, er her den rigtige form:
1) Fastgør den omkring navleområdet


2) Træk vejret ind, med fokus på at få stramt op i din core (for at få eksplosiv kraft)


3) Sæt dig på hug og op igen


4)Træk endelig vejret ud, når du er tilbage til startpositionen

Det er vigtigt at bemærke, at selvom et træningsbælte  er meget nyttigt i nogle øvelser, bør det ikke bruges på alle tidspunkter. For eksempel er det godt at bruge det på tunge squat-dage, men stol ikke på det til al træning, der ikke involverer rygsøjlen/ryg eller dem, der bruger lettere vægte f.eks. bicep curls ;) 

 

Hvilket bælte bør jeg investere i? 13mm eller 10mm?

Vi oplever ofte at folk er tvivl om de skal købe deres træningsbælter eller lever belts i 13mm eller 10mm, og af den grund har vi opstillet en tabel, der viser fordele og ulemper ved begge dele!

 

 

Så er du til tunge løft og maksimal power output, så anbefaler vi helt klart et 13mm bælte på bekostning af comfort!

 

 

Tilbage til blog