Fordele ved at bruge wrist wraps og lifting straps - Hvornår du skal bruge dem?

Fordele ved at bruge wrist wraps og lifting straps - Hvornår du skal bruge dem?

Du er uden tvivl klar over, at fitnessfællesskabet i Danmark kommer med et væld af forskellige meninger om alt, hvad der har med vægtløftning at gøre...

 

Lifting straps vs Wrist wraps - Hvad er forskellen?


Wrist wraps er aflange stykker af stof, der vikler sig rundt om håndleddet, normalt sikret med velcro, som også kan findes fastgjort til løftehandsker. De vikler sig om håndleddene for at give støtte til håndleddet, mens der løftes, hvilket sikrer stabilisering og korrekt håndledsplacering på vægten eller stangen.

Lifting straps eller wrist straps er designet til at hjælpe med grebsstyrken og vikles rundt om håndfladen og stangen. De giver pusterum for dine håndflader fra spændingen forårsaget af at gribe stangen under tunge vægtløftninger.

Fordele ved Wrist wraps 

- Håndledsstabilitet - Håndleddet holdes i en neutral position, når man bærer wrist wraps hvilket hjælper med korrekt form, når man holder stangen eller vægtene og forhindrer overekstension af håndleddet.

- Smerteforebyggelse - Hvis du har svage håndled, kan det at bære wrist wraps hjælpe med at forhindre smerter i håndleddene, da det tager noget pres fra leddene og giver ekstra støtte.

- Øget styrke - Med denne ekstra støtte kan du opleve, at du er i stand til at skubbe din håndleds- og underarmsstyrke ud over normale evner, når du bærer håndledsindpakning.

- Restitution - Hjælper med restitution og giver dig mulighed for at vende hurtigere tilbage til løft med en skade, da håndledsindpakningen giver støtte og kan hjælpe med at rehabilitere håndleddet, mens du udfører løftebevægelser, hvilket belaster leddet og de omkringliggende muskler mindre.

ULEMPER VED ANVENDELSE AF WRIST WRAPS:

Afhængighed -  Ved hyppigt brug risikerer du at blive afhængig af wrist wraps  for at udføre dine løft. Dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting, men vil forhindre dig i at udvikle din naturlige håndledsstyrke.

 

Bedste øvelser, hvor det giver mening at bruge wrist wraps:

De bedste øvelser at drage fordel af at bruge wrist wraps til tunge presseøvelser, der lægger et stort pres på dine håndled. Såsom; bænkpres, skulderpres, clean and jerk og overheadpres.

 

Lifting straps (Wrist straps)

Det mindst kontroversielle fitness tilbehør og mest brugt på tværs af alle evner er lifting straps, designet til at forbedre grebet!

Fordele ved at bruge lifting straps

Øg volumen - lifting straps hjælper dig med at løfte mere vægt end normalt, da materialeremmen viklet rundt om din stang og håndled hjælper med at omfordele vægten væk fra din håndflade. Dette giver dig mulighed for at løfte tungere og i længere tid inden du når dit "muscle fatique", da din styrke ofte overhaler din grebsstyrke. F.eks. lad os antage at du kan lave rows med 60kg dumbells, men dit greb forhindre dig selvom din muskel godt kun tage flere reps.

Øg grebet - Mekanismen bag lifting straps hjælper med at få et bedre greb, da stroppen vikles rundt om. I visse tilfælde har det også den fordel, at det kan virke mere beskyttende for hænderne, da man ikke gnider sin hænder mod en ru metalstang.

Beskyttelse - Hjælper med at forhindre hård hud og reducerer smerter i hænderne.

Ulemper ved brug af lifting straps

Afhængighed -  Det samme som før, ved hyppigt brug risikerer du at blive afhængig af lifting straps for at udføre dine løft. Dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting, men vil forhindre dig i at udvikle din naturlige grebsstyrke.

Bedste øvelser, hvor det giver mening at bruge lifting straps:

Lifting straps gemmes bedst til tunge dødløft, lat pulldowns og rows der øger vægten til det punkt, du greb, kan begynde at svigte før din styrke, såvel som chin-ups. SIDST MEN IKKE MINDST - Rumænsk dødløft!

...
Virker alt dette? Måske vil det hjælpe dig utrolig meget i tunge løft, måske kan du bedst lide at træne uden?
Hvad end det er, der kan hjælpe dig med at perfektionere din form, løfte tungere eller føle dig mere selvsikker i træningscentret, er helt op til dig!

 

Tilbage til blog