Gavner lifting straps din træning?

Gavner lifting straps din træning?

Et af de største spørgsmål indenfor fitnessindustrien, som folk stiller er ”burde jeg bruge lifting straps?” Svaret i sig selv kan variere fra person til person.

Ofte forbindes brugen af lifting straps med et svagt greb, dog bruges lifting straps hovedsagelig når grebet er den begrænsende faktor, som stopper en for at kunne udføre progressiv overload. Progressiv overload er nøglen til at opbygge muskler og blive stærkere, og derfor er det ideelt med lifting straps, som er med til at tage fokusset fra den begrænsende faktor. Derudover medvirker brugen af lifting straps til en bedre mind-muscle forbindelse.

 

”Meningen med lifting straps er at mindske fokusset på grebet, og derved skabe mere fokus på andre aspekter af løftet"

 

Hvornår burde jeg bruge lifting straps?

Om du træner powerlift, olympiske løft eller bodybuilding, vil der ofte være nogle begrænsende faktorer. Herunder grebet som i de fleste tilfælde kan være grunden til at der ikke skabes progressivt overload, eller at det begrænser din evne til at ramme en bestemt muskelgruppe optimalt. Grebet er den begrænsende faktor, hvori lifting straps kan medvirke til at belastningen ved grebet minimeres, så fokusset fjernes fra grebet og sættes over på udførelsen af øvelsen. Derfor er lifting straps essentielt indenfor fitnessindustrien.Tilbage til blog