Hjælp - Hvordan bruger jeg lifting straps/løftestropper?

Hjælp - Hvordan bruger jeg lifting straps/løftestropper?

Har du nogensinde bemærket dinglende stropper omkring personens håndled i fitnesscenteret? Og tænkt hvad det er når de justere og krøller disse dinglede stropper rundt om vægtstangen ? Pludselig løfter de den tunge vægtstang helt uden problemer. 

 


Hvad er lifting straps/løftestropper ?

Lifting straps kan i starten være forvirrende at bruge. Specielt hvis du aldrig har brugt dem før. For at sikre sig at de bliver brugt optimalt, skal man først og fremmest sørge for at bruge dem korrekt. 

Lifting straps fremstillet af kraftig bomuld har en række forskellige anvendelsesmuligheder. Den mest gængse anvendelse er til kraftige løft såsom dødløft eller andre trækkeøvelser, hvor der er brug for ekstra støtte. En anden årsag kan være grebet, da grebet er en begrænsende faktor. Derfor begrænser man sig selv, hvis det er ens greb som svigter før den muskelgruppe man træner. Derved kan man ofte klemme et par flere gentagelser ind, når du løfter, ved at bruge løftestropper/lifting straps. 

 

Hvorfor skal jeg bruge lifting straps/løftestropper?

Der er en række fordele ved brug af lifting straps. Den mest gængse grund, er hvis du fokuserer på styrke og størrelse, så burde du overveje et par lifting straps. Dette skyldes at den største fordel ved brugen af lifting straps, at de giver dig bedre mulighed for at udmatte musklen, uden at miste dit greb. Derved at man ikke begrænset af grebet, og kan derfor køre til optimal udmattelse. Så hvis du presser dig selv, men i de fleste tilfælde bliver begrænset af dit greb glider, så er det ideelt at anskaffe dig et par lifting straps. Lifting straps er designet til at give bedre grebs kontrol til tungere reps. “


Hvilke øvelser kan du bruge lifting straps/løftestropper til?

De fleste øvelser hvor du trækker kan lifting straps bruges til. Øvelser som dødløft,pull ups, bent over rows og træk til bryst er det ideelt at bruge lifting straps. Dette skyldes at man ikke bør kompromittere de muskler som man ønsker at ramme, blot for at sikre sig at grebsstyrken også bliver trænet. Ideen med lifting straps er at du låser dine hænder fast til stangen ved at vikle stropper rundt om stangen. 


Anvendelse af lifting straps/løftestropper 

Før bomuldsstroppen gennem løkken og fastgør om dit håndled, du skal derefter vikle stroppens længde rundt om vægtstangen og hold den på plads. På lifting strapsene fra Powerculture er der tilføjet silikone strimler på remmen, hvilket giver ekstra friktion og bedre greb. 

 

Tilbage til blog