Hvordan du bruger og justerer dit træningsbælte

Hvordan du bruger og justerer dit træningsbælte

Hvis du har været i træningscenteret for nylig, har du sikkert set en eller to, som har anvendt et træningsbælte. Der findes flere forskellige slags bælter, med hver sin indstilling, farve og materiale, alt afhængig af din stil og dit niveau. De er blevet populære idet de tilbyder god støtte og stivhed når man skal løfte tungt. 

Et bælte med spænde er lidt anderledes end de andre, idet de fleste træningsbælter har  double prong. Bæltespændet spændes hurtigere og nemmere med det justerbare spænde. Det er vigtigt for at undgå skader og din træning, at du ved hvordan du skal tilpasse størrelsen på bæltet således at det bliver opsat korrekt. 


Bør man investere i et træningsbælte?

Som så meget andet udstyr til at effektivisere din træning, giver det ikke mening at bruge det i alle scenarier. Træningsbælter er mest effektive ved tunge løft. Vi anbefaler at man bruger det tidligt i sin opvarmning. Placeringen af bæltet på torsoen variere fra øvelse til øvelse og person til person. 


Først og fremmest er det vigtigt at understrege at et træningsbælte på ingen måde er et krav for at kunne styrketræne. Dette gøre sig også gældende for så meget andet udstyr til din træning. Dog er træningsudstyr med til at effektivisere din træning. Hele grundideen med et træningsbælte er at øge det intra-abdominale tryk. For at kunne løfte maksimalt i øvelser hvor det kræver en stabil core, så er det først og fremmest vigtigt at spænde op i lænden og maven, samt at man holder dette opspænd. Dette er med til at stabilisere rygsøjlen og derved mindskes risikoen for skader. 


Hvor bruger man et træningsbælte?

At finde den korrekte størrelse på et træningsbælte er det første skridt til at maksimere dens effektivitet. Før du investerer i et træningsbælte, er det først og fremmest vigtigt at finde den korrekte størrelse. 

At finde den rigtige størrelse er forholdsvist nemt. Placeringen af bæltet skal være om din torso, og bæltet skal kunne passe rundt om din ryg med det forreste spænde, som også dækker dine nedre mavemuskler. Det er specielt vigtigt at være opmærksom på, at bæltet ikke skal sidde fast i hofteskålen når du sidder på hug eller dødløfter. 


Hos Powerculture har vi fokus på at give den mest optimale rygstøtte til powerlift og styrketræning. Derfor har vores træningsbælter et nemt låse og aflåse system. Derudover et heavy-duty system for maksimalt ydeevne, performance og holdbarhed. Vores størrelser findes fra XS-XL, og der kan bruges en skruetrækker eller en mønt til at justere størrelsen. Fordele ved brug af træningsbælte

  1. Man kan træne med tungere vægte, fordi det intra-abdominale try køges, hvilket medvirker til at stabiliteten øges, og derfor stiger evnen til forøget kraftudvikling.
  2. Risikoen for rygskader mindskes, da det forøgede intra-abdominale tryk stabiliserer hele ens core. 
  3. Brugen af træningsbælte er med til at mindske risikoen for, at man svajer for meget i ryggen i øvelser som overhead presses. Dette skyldes både fordi at stabiliteten øges, men kroppens propriception forstærkes, derved kan kroppen hurtigt mærke hvis man bevæger sig ud i en ikke optimal retning. 
  4. Et træningsbælte holder på varmen omkring lænden, dette er en fordel i forhold til skadeforebyggelse.
Tilbage til blog