Hvordan lindrer man knæsmerter under træningen?

Hvordan lindrer man knæsmerter under træningen?

Knee sleeves er ofte noget som man ser i fitnessverdenen. Der er ingen tvivl om, at flere og flere er blevet bevidste om brugen af knee sleeves.

Med knee sleeves gives der varme og kompression til knæene, som er med til at skabe bedre kontrol og stabilitet til knæet under øvelser såsom squat, ben pres og hack squat.

For mange er knee sleeves en værdifuld komponent i alle træningstasker. Dette skyldes at knee sleeves er med til at begrænse knæskallens bevægelser, og dermed øge kroppen evne til at fornemme dens placering, bevægelser og handlinger.

Derudover stimulerer knee sleeves blodgennemstrømningen, og dermed reduceres smerte og ubehag i knæskallerne.

 

Knee sleeves efter træning?

For folk som dyrker CrossFit, er der interessante aspekter i brugen af knee sleeves efter træning. Dette skyldes at knee sleeves hjælper restitutionsprocessen ved at reducere hævelse og minimere smerter. Derfor bruges knee sleeves ofte efter WOD i CrossFit.

 

Fordele ved brug af knee sleeves:

Som nævnt tidligere, er en af de største fordele ved brugen af knee sleeves dens evne til at lindre smertelindring. Derudover er der også en række andre fordele:

1) Knæ kompression

  1. Knee sleeves øger blodgennemstrømningen, og derved reduceres smerte og hævelse. Dette sker ved, at brugen af knee sleeves varmer slagområdet op, derved reguleres blodgennemstrømningen, hvilket hjælper med at lindre smerter, som er den hovedsagelige årsag til at bære knee sleeves.

 

2) Knæstøtte

  1. Under træning er der meget stress og pres på vores led, specielt vores knæ. Knee sleeves bruges derfor ofte til at bekæmpe noget af smerten, samt give den tiltrængte støtte. Derfor er knee sleeves blevet populær blandt olympiske vægtløftere og styrkeløftere.

 

 

3) Knæ restitution

  1. Som nævnt tidligere er knee sleeves og blevet populært indenfor CrossFit. Dette skyldes at knee sleeves hjælper atleters restitutionsproces. Efter at have udført WOD’er, hjælper knee sleeves med at reducere hævelse og smerte gennem den kompressionsvarmende effekt.

 

 

 

Tilbage til blog